Pudding ryżowy

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciagu dnia, dlatego nigdy nie powinniśmy o nim zapominać. Dziś pokażemy Wam przepis na pyszny pudding ryżowy, który sprawdzi się w tej roli doskonale 🙂 Genialną recepturą na smaczne danie podzieliła się z nami restauracja Juice Press People z Warszawy.
Mamy też dobrą wiadomość dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu, a chciałyby skosztować prezentowanych pyszności. Istnieje taka możliwość, a wszystko to za sprawą oferty Uber Eats. Szczegóły znajdziecie tutaj.
Składniki:
Porcje- 1,5 szkl. ryż
- 1,5 szkl. woda
- 1 szkl. wiśnie z sokiem
- 2 szkl. mleko migdałowe
- 1/2 łyżeczki ekstrakt z wanilii
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta cukier kokosowy
- 1/2 szkl. orzechy laskowe posiekane
- 1 łyżka czekolada pokrojona w kostkę
Sposób przygotowania:
- Do garnka wsyp ryż i dodaj wodę. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut.
- W międzyczasie zblenduj szklankę wiśni z sokiem. Po 20 minutach dodaj je do ugotowanego ryżu i dokładnie wymieszaj.
- Jako kolejny składnik dodaj mleko migdałowe.
- Następnie użyj ekstraktu z wanilii.
- Na samym końcu dodaj sól i cukier kokosowy. Gotuj wszystkie składniki przez 5 minut.
- Przelej powstałą mieszankę do miseczki. Dodaj kilka wiśni, posiekane orzechy laskowe oraz czekoladę. I to wszystko!
Komentarze