in

Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym

Oto przepis na pyszne pulpeciki z indyka w sosie koperkowym, które świetnie sprawdzą się jako propozycja obiadowa. Po prostu same pyszności 🙂

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą: mięso z indyka, chleb tostowy namoczony w mleku, jajko oraz przyprawy - sól, pieprz i ostrą papryczkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą: mięso z indyka, chleb tostowy namoczony w mleku, jajko oraz przyprawy - sól, pieprz i ostrą papryczkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  2. Z uzyskanej mieszanki stwórz pulpety.
    Z uzyskanej mieszanki stwórz pulpety.
  3. Na rozgrzanej patelnię wrzuć masło. Po chwili dodaj pulpety z indyka i smaż przez chwilę.
    Na rozgrzanej patelnię wrzuć masło. Po chwili dodaj pulpety z indyka i smaż przez chwilę.
  4. Następnie zacznij dodawać stopniowo bulion. Na samym końcu dodaj śmietankę i koperek.
    Następnie zacznij dodawać stopniowo bulion. Na samym końcu dodaj śmietankę i koperek.
  5. Gotowe klopsiki możesz podawać m.in. z ziemniakami.
    Gotowe klopsiki możesz podawać m.in. z ziemniakami.