Pulpety w sosie BBQ z ananasem prosto z patelni

Tym razem mamy dla Was przepis na pyszne pulpety w sosie BBQ, którym towarzyszy ananas.



Ta kombinacja to prawdziwy strzał w 10, dlatego po prostu nie możecie jej przegapić ? Nie ma takiej opcji ?
Zobacz także: Tropikalna potrawka w ananasie
Składniki:
PorcjePodstawowe składniki
- 400 g mielony indyk
- 1 szt. jajko
- 1,5 łyżeczki papryka słodka
- 1,5 łyżeczki cebula granulowana
- 1 łyżeczka czosnek suszony
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Sos
- 4 łyżki ketchup
- 1 łyżka olej kokosowy
- 2 łyżki imbir mielony
- 3/4 szkl. sok z ananasa
- 1 szt. ząbek czosnku
- 150 g ananas w kawałkach


Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania pulpetów. W tym celu połącz ze sobą: mięso mielone, jajko, słodką paprykę, cebulę suszoną, czosnek suszony, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Z powstałej mieszanki uformuj pulpety, następnie podsmaż je na patelni.
- Czas teraz na sos. Ponownie użyj patelni. Tym razem połącz na niej sok z ananasa, ketchup, imbir, czosnek suszony oraz sól.
- Gotuj mieszankę przez chwilę, po czym dodaj pulpety i kawałki ananasa. Dokładnie wymieszaj.
- Gotowe pulpety możesz podać m.in. z ryżem.
Komentarze