Wirtualna Polska

Pulpety wołowe na makaronowych muszelkach

pulpety wołowe na muszelkach z makaronu

Pulpety wołowe na makaronowych muszelkach to sprawdzony przepis, który na stałe zadomowi się w Twoim menu. Smaczne, proste i oryginalne danie podbije serce największego twardziela ❤️

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

W przygotowaniu farszu do makaronowych muszli pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Zobacz także: Kwiatki z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem

Pulpety wołowe na muszelkach z makaronu 4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pulpety wołowe na muszelkach z makaronu
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Pulpety
Nadzenie
Pozostałe składniki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania pulpetów wołowych. W tym celu połącz: mięso wołowe, cebulę, czosnek, sól, pieprz, jajko i parmezan. Odstaw mieszankę na bok.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania pulpetów wołowych. W tym celu połącz: mięso wołowe, cebulę, czosnek, sól, pieprz, jajko i parmezan. Odstaw mieszankę na bok.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Teraz czas na nadzienie do makaronowych muszelek. W robocie kuchennym zmiksuj ze sobą: cukinię, ricottę, świeżą bazylię, czosnek, pieprz oraz sól.
    Teraz czas na nadzienie do makaronowych muszelek. W robocie kuchennym zmiksuj ze sobą: cukinię, ricottę, świeżą bazylię, czosnek, pieprz oraz sól.
  3. Na spodzie naczynia żaroodpornego rozprowadź pomidory krojone. Następnie dopraw przy pomocy oregano, soli i pieprzu. dokładnie wymieszaj.
    Na spodzie naczynia żaroodpornego rozprowadź pomidory krojone. Następnie dopraw przy pomocy oregano, soli i pieprzu. dokładnie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Teraz czas nafaszerować makaron wcześniej przygotowanym nadzieniem. Muszelki powinny być ugotowane al dente. Kiedy już umieścisz w środku mieszankę z cukinią, nie zapomnij dodać również pulpetu wołowego. Naczynie z muszelkami wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Teraz czas nafaszerować makaron wcześniej przygotowanym nadzieniem. Muszelki powinny być ugotowane al dente. Kiedy już umieścisz w środku mieszankę z cukinią, nie zapomnij dodać również pulpetu wołowego. Naczynie z muszelkami wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Dodaj mozarellę i ponownie umieść naczynie w piekarniku. Tym razem na 5 minut.
    Dodaj mozarellę i ponownie umieść naczynie w piekarniku. Tym razem na 5 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×