Pulpety z indyka na zoodlowanych batatach

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Pulpety
Sos
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania pulpetów. W tym celu połącz: mięso mielone, parmezan, bułkę tartą, natkę pietruszki, jajko, oliwę z oliwek, sól i pieprz.
  2. Z powstałej mieszanki zrób pulpety.
  3. Następnie podsmaż je na patelni, po czym połącz z sosem pomidorowym. Nie zapomnij także o przyprawach: suszonej cebuli, czosnku, soli i ziołach prowansalskich.
  4. Przy pomocy zoodlera przygotuj makaron z batatów.
  5. Zoodlowane bataty przełóż do formy do pieczenia, po czym polej je oliwą z oliwek i dopraw przy pomocy soli. Na wierzchu rozprowadź mieszankę z patelni.
  6. Pulpety posyp mozzarellą, po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  7. Gotowe danie posyp posiekaną pietruszką. Smacznego!
Pulpety z indyka na zoodlowanych batatach
Pulpety z indyka na zoodlowanych batatach

Pulpety z indyka na zoodlowanych batatach to nasza najnowsza forma spaghetti, w której zakochaliśmy się od pierwszego kęsa 🥰SPRZĘT ➡️ Zoodler marki Philips ➡️ https://pysznosci.co/2TgH7dPPRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/339883

Posted by Pyszności on Sunday, January 10, 2021