Pulpety z indyka z parowaru

Pulpety z indyka z parowaru to idealny pomysł na smaczny i zdrowy obiad. Co więcej, ich przygotowanie jest bajecznie proste! Czego chcieć więcej?



W przygotowaniu smacznych pulpetów pomógł nam parowar marki Philips.
Zobacz także: Ryba na parze z warzywami
Składniki:
Porcje szt.- 400 g mielone mięso z indyka
- 1 szt. marchewka
- 1/4 szt. seler
- 1 szt. jajko
- 1 szt. por biała część
- 1 łyżeczka słodka papryka
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
- 2 ząbki czosnek
Sposób przygotowania:
- W dużej misce połącz: mięso mielone, startą marchewkę i seler oraz natkę pietruszki.
- Następnie dodaj: słodką paprykę, pieprz, sól, czosnek i jajko. Dokładnie wymieszaj.
- Z powstałej mieszanki uformuj pulpety (grubość ok. 3 cm). Umieść w parowarze wraz z porem i gotuj przez 20-25 minut.
- Smacznego!
Komentarze