Wirtualna Polska

Pulpety z indyka z parowaru

pulpety z indyka z parowaru

Pulpety z indyka z parowaru to idealny pomysł na smaczny i zdrowy obiad. Co więcej, ich przygotowanie jest bajecznie proste! Czego chcieć więcej?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

W przygotowaniu smacznych pulpetów pomógł nam parowar marki Philips.

Zobacz także: Ryba na parze z warzywami

Pulpety z indyka z parowaru15
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pulpety z indyka z parowaru
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.

Sposób przygotowania:

  1. W dużej misce połącz: mięso mielone, startą marchewkę i seler oraz natkę pietruszki.
    W dużej misce połącz: mięso mielone, startą marchewkę i seler oraz natkę pietruszki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Następnie dodaj: słodką paprykę, pieprz, sól, czosnek i jajko. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie dodaj: słodką paprykę, pieprz, sól, czosnek i jajko. Dokładnie wymieszaj.
  3. Z powstałej mieszanki uformuj pulpety (grubość ok. 3 cm). Umieść w parowarze wraz z porem i gotuj przez 20-25 minut.
    Z powstałej mieszanki uformuj pulpety (grubość ok. 3 cm). Umieść w parowarze wraz z porem i gotuj przez 20-25 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×