mega puszyste ciasto z kiwi
Kategorie Blender kielichowyPhilipsPrzepisySłodkości

Mega puszyste ciasto z kiwi

Mega puszyste ciasto z kiwi prosto z blendera to gotowa receptura na idealny deser dla całej rodziny. Po prostu palce lizać!

Nasze ciasto przygotowaliśmy przy pomocy blendera wysokoobrotowego marki Philips.

Zobacz także: Tiramisu w nowej odsłonie

Ciasto z kiwi9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto z kiwi
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą jajka i plastry kiwi.
    W misce połącz ze sobą jajka i plastry kiwi.
  2. Następnie umieść je w blenderze i zmiksuj z olejem oraz mlekiem.
    Następnie umieść je w blenderze i zmiksuj z olejem oraz mlekiem.
  3. Przelej mieszankę do miski, po czym dodaj cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
    Przelej mieszankę do miski, po czym dodaj cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
  4. Formę do pieczenia posmaruj masłem lub olejem. Następie przelej powstałą mieszankę i wstaw do piekarnika na 45-50 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Formę do pieczenia posmaruj masłem lub olejem. Następie przelej powstałą mieszankę i wstaw do piekarnika na 45-50 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. Gotowe i ostudzone ciasto udekoruj cukrem pudrem, polewą czekoladową lub lukrem.
    Gotowe i ostudzone ciasto udekoruj cukrem pudrem, polewą czekoladową lub lukrem.
310058