Mega puszyste ciasto z kiwi

Mega puszyste ciasto z kiwi prosto z blendera to gotowa receptura na idealny deser dla całej rodziny. Po prostu palce lizać!



Nasze ciasto przygotowaliśmy przy pomocy blendera wysokoobrotowego marki Philips.
Zobacz także: Tiramisu w nowej odsłonie
Składniki:
Porcje- 4 szt. kiwi
- 4 szt. jajka
- 100 ml olej
- 220 ml mleko
- 280 g cukier
- 300 g mąka tortowa
- 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
- cukier puder do dekoracji
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą jajka i plastry kiwi.
- Następnie umieść je w blenderze i zmiksuj z olejem oraz mlekiem.
- Przelej mieszankę do miski, po czym dodaj cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
- Formę do pieczenia posmaruj masłem lub olejem. Następie przelej powstałą mieszankę i wstaw do piekarnika na 45-50 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Gotowe i ostudzone ciasto udekoruj cukrem pudrem, polewą czekoladową lub lukrem.
Komentarze