Wirtualna Polska

Mega puszyste ciasto z kiwi

mega puszyste ciasto z kiwi

Mega puszyste ciasto z kiwi prosto z blendera to gotowa receptura na idealny deser dla całej rodziny. Po prostu palce lizać!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Nasze ciasto przygotowaliśmy przy pomocy blendera wysokoobrotowego marki Philips.

Zobacz także: Tiramisu w nowej odsłonie

Ciasto z kiwi9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto z kiwi
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą jajka i plastry kiwi.
    W misce połącz ze sobą jajka i plastry kiwi.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Następnie umieść je w blenderze i zmiksuj z olejem oraz mlekiem.
    Następnie umieść je w blenderze i zmiksuj z olejem oraz mlekiem.
  3. Przelej mieszankę do miski, po czym dodaj cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
    Przelej mieszankę do miski, po czym dodaj cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Formę do pieczenia posmaruj masłem lub olejem. Następie przelej powstałą mieszankę i wstaw do piekarnika na 45-50 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Formę do pieczenia posmaruj masłem lub olejem. Następie przelej powstałą mieszankę i wstaw do piekarnika na 45-50 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. Gotowe i ostudzone ciasto udekoruj cukrem pudrem, polewą czekoladową lub lukrem.
    Gotowe i ostudzone ciasto udekoruj cukrem pudrem, polewą czekoladową lub lukrem.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×