Puszysty sernik

Czy sernik może być fitowy? Oczywiście, że tak, a oto niezbity dowód ? Po prostu palce lizać ?
Składniki:
PorcjeSpód ciasta
- 60 g mąka kokosowa
- 50 g mąka ryżowa
- 50 g ksylitol
- 70 g masło
- 1 szt. jajko
- 1/2 łyżeczki soda oczyszczona
Masa serowa
- 700 g chudy twaróg
- 3 szt. jajka podzielone na żółtka i białka
- 45 g budyń waniiliowy bez glutenu
- 110 g wiórka kokosowe
- 1 szkl. mleczko kokosowe
- 40 g ksylitol
Dodatki
- 40 g płatki migdałów
Sposób przygotowania:
- Zacznij od przygotowania spodu na ciasto. W tym celu połącz ze sobą masło. ksylitol. Następnie dodaj mąkę ryżową i kokosową, sodę oczyszczoną oraz jajko.
- Z powstałej mieszanki uformuj spód na ciasto i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Czas przygotować masę sernikową. Aby to zrobić, połącz ze sobą: chudy twaróg, żółtka, wiórka kokosowe, ksylitol, budyń waniliowy i mleczko kokosowe.
- Na samym końcu dodaj ubite białka.
- Masę umieść na podpieczonym spodzie. Na wierzchu rozsyp migdały. Wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze