Wraz z piątkiem przychodzimy z pomysłem na genialną przekąskę, która z pewnością podbije Wasze serca ❤️ Po prostu nie ma innej opcji 👍
Składniki:
Porcje Pasta z tuńczyka
- 240 g tuńczyk w oleju
- 1 szt. czerwona cebula posiekana w kostkę
- 1 szt. awokado posiekane w kostkę
- 2 łyżki kolendra posiekana drobno
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 szt. limonka skórka starta i sok
- 1 łyżeczka sól
Salsa pomidorowa
- 2 szt. pomidory posiekane drobno
- 1 szt. czerwona cebula posiekana w kostkę
- 1 szt. ostra papryczka posiekana drobno
- 1 szt. limonka skórka starta i sok
Pozostałe składniki
- 2 szt. tortilla
- 1 szt. awokado pokrojone w paski
- 50 g ser emmental
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania mieszanki z tuńczykiem. W tym celu w jednej misce połącz ze sobą tuńczyka w oleju, czerwoną cebulę, awokado, kolendrę, pieprz, sok i skórkę z limonki oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
- Czas teraz na salsę pomidorową. Aby ją przygotować, musisz zmiksować razem pomidorowy, czerwoną cebulę, ostrą papryczkę oraz skórkę i sok z limonki. Ponownie wymieszaj.
- Na rozgrzanej patelni ułóż placek tortilli. Na wierzchu rozprowadź pastę z tuńczyka. Następnie ułóż plastry awokado i posyp żółtym serem.
- Odczekaj chwilę. Na samej górze ułóż drugi placek tortilli i przewróć na patelni.
- Gotową przekąskę udekoruj przy pomocy salsy pomidorowej. Smacznego!
Pyszna wariacja z patelniTortilla + tuńczyk + awokado = szczęście na patelni ❤️❤️❤️PRZEPIS 👉 https://pysznosci.pl/224351
Publiée par Pyszności sur Vendredi 20 juillet 2018