PrzepisPrzekąskiPyszna wariacja z patelni

Pyszna wariacja z patelni

Pyszna wariacja z patelni
Pyszności
20.07.2018 17:00, aktualizacja: 22.07.2018 09:45

Wraz z piątkiem przychodzimy z pomysłem na genialną przekąskę, która z pewnością podbije Wasze serca ❤️ Po prostu nie ma innej opcji ?

Składniki:

Salsa pomidorowa

  1. 1 szt. limonka skórka starta i sok
  2. 2 szt. pomidory posiekane drobno
  3. 1 szt. czerwona cebula posiekana w kostkę
  4. 1 szt. ostra papryczka posiekana drobno

Pozostałe składniki

  1. 2 szt. tortilla
  2. 1 szt. awokado pokrojone w paski
  3. 50 g ser emmental

Pasta z tuńczyka

  1. 240 g tuńczyk w oleju
  2. 1 szt. czerwona cebula posiekana w kostkę
  3. 1 szt. awokado posiekane w kostkę
  4. 2 łyżki kolendra posiekana drobno
  5. 1/2 łyżeczki pieprz
  6. 1 szt. limonka skórka starta i sok
  7. 1 łyżeczka sól
Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mieszanki z tuńczykiem. W tym celu w jednej misce połącz ze sobą tuńczyka w oleju, czerwoną cebulę, awokado, kolendrę, pieprz, sok i skórkę z limonki oraz sól. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Czas teraz na salsę pomidorową. Aby ją przygotować, musisz zmiksować razem pomidorowy, czerwoną cebulę, ostrą papryczkę oraz skórkę i sok z limonki. Ponownie wymieszaj.

Obraz

3. Na rozgrzanej patelni ułóż placek tortilli. Na wierzchu rozprowadź pastę z tuńczyka. Następnie ułóż plastry awokado i posyp żółtym serem.

Obraz

4. Odczekaj chwilę. Na samej górze ułóż drugi placek tortilli i przewróć na patelni.

Obraz

5. Gotową przekąskę udekoruj przy pomocy salsy pomidorowej. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także