Pyszna zupa serowa z brokułami
Dania
Obiad
,
Zupa
Porcje
6
Porcje
6
Składniki
1/4
szkl.
masło
65
g
cebula
posiekana
100
g
marchew
starta
220
g
brokuł
1
litr
bulion rosołowy
1
szkl.
mleko
1
szkl.
śmietanka 30%
1
szczypta
sól
1
szczypta
pieprz
1
szczypta
pieprz cayenne
220
g
ser cheddar
1/4
szkl.
mąka pszenna
parmezan
do dekoracji
Sposób przygotowania
Na roztopione masło wrzuć posiekaną cebulkę. Kiedy się zeszkli, dodaj do garnka marchew i brokuł.
Następnie dodaj bulion rosołowy, mleko i śmietankę. Dopraw do smaku, przy pomocy soli, pieprzu i pieprzu cayenne.
Dodaj ser cheddar i mąkę pszenną. Gotuj przez ok. 15 minut.
Gotową zupę możesz podawać ze startym parmezanem. Smacznego!