Pyszne babeczki w warzywnej odsłonie z niespodzianką

Tym razem przychodzimy z babeczkami w zupełnie innej odsłonie. Same pyszności ❤️
Składniki:
Porcje- 3 szkl. sos beszamelowy
- 1 główka kalafior
- 120 g mąka
- 3 szt. jajka
- 100 ml mleko
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka pieprz
- 1 łyżeczka sól
- 3 łyżki natka pietruszki
- 1/3 szkl. mozzarella
Sposób przygotowania:
- Sos beszamelowy przelej do formy na kostki lodu. Mroź całą noc.
- W misce połącz ze sobą zblendowanego kalafiora, mąkę oraz jajka.
- Następnie dodaj mleko, oliwę z oliwek, pieprz, sól i natkę pietruszki.
- Powstałą mieszankę przelej do formy na babeczki. W każdym otworze umieść kostkę sosu beszamelowego.
- Dodaj mieszankę kalafiorową. Posyp mozzarellą i piecz przez 20 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze