PrzepisPrzekąskiPyszne pizzerki z szynką, bazylią, pieczarkami, pomidorkami, oliwkami i ananasem

Pyszne pizzerki z szynką, bazylią, pieczarkami, pomidorkami, oliwkami i ananasem

Pyszne pizzerki z szynką, bazylią, pieczarkami, pomidorkami, oliwkami i ananasem
Pyszności
02.10.2018 16:22, aktualizacja: 03.10.2018 09:41

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych pizzerek z szynką, bazylią, pieczarkami, pomidorkami, oliwkami i ananasem.

Składniki:

  1. 400 g spód do pizzy
  2. kilka łyżek sos marinara
  3. 18 liści bazylia
  4. 5 plastrów szynka
  5. 100 g żółty ser starty
  6. 3 szt. pieczarki pokrojone w plastry
  7. 4-5 szt. pomidorki rzymskie pokrojone w plastry
  8. kilka szt. oliwki pokrojone w plasterki
  9. 3 plastry ananas przekrojony na pół
  10. 2-3 łyżki masło roztopione

Sposób przygotowania:

1. Rozwiń spód do pizzy i nasmaruj go sosem marinara. Ułóż liście bazylii, plastry szynki i posyp startym żółtym serem. Następnie tak, jak na zdjęciu poniżej ułóż plastry pieczarek, pomidorków, oliwek i ananasa.

Obraz

2. Zawiń ciasto w rulon zaczynając od górnej krawędzi. Następnie pokrój go w roladki.

Obraz

3. Ułóż roladki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nasmaruj je z wierzchu roztopionym masłem i posyp oregano. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni C i piecz przez ok. 25 minut.

Obraz

4. Po 25 minutach wyjmij gotowe roladki z piekarnika. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także