Pyszne pizzerki z szynką, bazylią, pieczarkami, pomidorkami, oliwkami i ananasem

Porcje
9
Porcje
9
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Rozwiń spód do pizzy i nasmaruj go sosem marinara. Ułóż liście bazylii, plastry szynki i posyp startym żółtym serem. Następnie tak, jak na zdjęciu poniżej ułóż plastry pieczarek, pomidorków, oliwek i ananasa.
  2. Zawiń ciasto w rulon zaczynając od górnej krawędzi. Następnie pokrój go w roladki.
  3. Ułóż roladki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nasmaruj je z wierzchu roztopionym masłem i posyp oregano. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni C i piecz przez ok. 25 minut.
  4. Po 25 minutach wyjmij gotowe roladki z piekarnika. Smacznego!