Kategorie DaniaNa szybkoPrzekąski

Pyszne szaszłyki z kurczakiem, czerwoną cebulą, ananasem i papryką

Sezon grillowania w pełni, dlatego też w tym okresie nie może zabraknąć pysznych szaszłyków, które przygotujesz w mgnieniu oka. Każdy znajdzie tu coś dla siebie – ananas, kurczak, papryka.

Już na samą myśl ślinka mi cieknie, a Tobie?

Pyszne szaszłyki z kurczakiem, czerwoną cebulą, ananasem i papryką8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszne szaszłyki z kurczakiem, czerwoną cebulą, ananasem i papryką
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Zanim weźmiesz się za przygotowanie szaszłyków, zrób sos, który doda im niezapomnianego smaku. W tym celu połącz ze sobą sos barbecue, sos sojowy, ocet ryżowy, olej sezamowy, miód, imbir, czosnek, sól oraz płatki papryki. Wszystko dokładnie wymieszaj.
    Zanim weźmiesz się za przygotowanie szaszłyków, zrób sos, który doda im niezapomnianego smaku. W tym celu połącz ze sobą sos barbecue, sos sojowy, ocet ryżowy, olej sezamowy, miód, imbir, czosnek, sól oraz płatki papryki. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  2. Przygotuj szaszłyki, które będą składać się z: czerwonej cebuli, ananasa, kurczaka i kolorowych papryk.
    Przygotuj szaszłyki, które będą składać się z: czerwonej cebuli, ananasa, kurczaka i kolorowych papryk.
  3. Przed umieszczeniem szaszłyków na grillu, polej je wcześniej przygotowanym sosem. Sos przyda się również podczas grillowania. Możesz nakładać go na szaszłyki w trakcie pieczenia.
    Przed umieszczeniem szaszłyków na grillu, polej je wcześniej przygotowanym sosem. Sos przyda się również podczas grillowania. Możesz nakładać go na szaszłyki w trakcie pieczenia.
  4. Grilluj szaszłyki po 5 minut na każdej stronie. I to wszystko!
    Grilluj szaszłyki po 5 minut na każdej stronie. I to wszystko!