Składniki | Sposób przygotowania Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę. Kiedy się zeszkli dodaj zmieloną wołowinę. Kiedy wołowina będzie dosmażona, dopraw ją solą, pieprzem i oregano. Dodaj sos pomidorowy i dobrze wszystko wymieszaj. Na koniec dodaj ugotowany makaron i ponownie wymieszaj. Zdejmij patelnię z ognia. Rozwiń spód do pizzy. Na jego środku rozłóż przygotowany farsz oraz ser żółty pokrojony w kostkę. Natnij ciasto tak, jak na zdjęciu poniżej. Zawiń kawałki ciasta do środka tak, aby farsz był szczelnie zamknięty. Nasmaruj ciasto z wierzchu jajkiem i posyp parmezanem. Połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni C. Piecz przez 30 minut. Po 30 minutach wyjmij gotowy chleb z piekarnika i pokrój go na kawałki. |