To wspaniałe danie sprawi, że poczujesz się niczym rodowity Meksykanin. Koniecznie go wypróbuj!

Dania kuchni meksykańskiej zyskały dużą popularność na całym świecie. Opierają się głównie na roślinach strączkowych, papryce chilli oraz kukurydzy.

Jeżeli nigdy nie jadłeś żadnej potrawy tej kuchni, najwyższa pora to zmienić! W tym artykule przedstawię ci, jak przygotować popularną quesadillę, dzięki której poczujesz się niczym rodowity Meksykanin. Danie to składa się z placka tortilli, sera oraz różnych dodatków.

Leć więc po składniki i do dzieła! Przepis poniżej.

To wspaniałe danie sprawi, że poczujesz się niczym rodowity Meksykanin. Koniecznie go wypróbuj!
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
To wspaniałe danie sprawi, że poczujesz się niczym rodowity Meksykanin. Koniecznie go wypróbuj!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki na sos przełóż do miseczki i dokładnie wszystko wymieszaj. Odłóż miseczkę na bok.
    Wszystkie składniki na sos przełóż do miseczki i dokładnie wszystko wymieszaj. Odłóż miseczkę na bok.
  2. Rozłóż placki tortilli na stole. Na każdym z nich połóż po 4 plastry szynki parmeńskiej, 7 plastrów sera cheddar, 1/2 czerwonej cebuli, 1 łyżkę kolendry i 1 łyżkę pietruszki.
    Rozłóż placki tortilli na stole. Na każdym z nich połóż po 4 plastry szynki parmeńskiej, 7 plastrów sera cheddar, 1/2 czerwonej cebuli, 1 łyżkę kolendry i 1 łyżkę pietruszki.
  3. Każdą tortillę złóż na pół.
    Każdą tortillę złóż na pół.
  4. Placki tortilli przełóż do opiekacza i piecz przez około 3 minuty. Jeżeli nie posiadasz opiekacza, możesz użyć patelni grillowej. Pamiętaj jednak, aby do smażenia nie używać oleju.
    Placki tortilli przełóż do opiekacza i piecz przez około 3 minuty. Jeżeli nie posiadasz opiekacza, możesz użyć patelni grillowej. Pamiętaj jednak, aby do smażenia nie używać oleju.
  5. Przełóż quesadillę z opiekacza na talerz. Każdą połówkę przekrój na 3 trójkąciki.
    Przełóż quesadillę z opiekacza na talerz. Każdą połówkę przekrój na 3 trójkąciki.
  6. Podawaj z przygotowanym wcześniej sosem. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×