To wspaniałe danie sprawi, że poczujesz się niczym rodowity Meksykanin. Koniecznie go wypróbuj!

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie składniki na sos przełóż do miseczki i dokładnie wszystko wymieszaj. Odłóż miseczkę na bok.
  2. Rozłóż placki tortilli na stole. Na każdym z nich połóż po 4 plastry szynki parmeńskiej, 7 plastrów sera cheddar, 1/2 czerwonej cebuli, 1 łyżkę kolendry i 1 łyżkę pietruszki.
  3. Każdą tortillę złóż na pół.
  4. Placki tortilli przełóż do opiekacza i piecz przez około 3 minuty. Jeżeli nie posiadasz opiekacza, możesz użyć patelni grillowej. Pamiętaj jednak, aby do smażenia nie używać oleju.
  5. Przełóż quesadillę z opiekacza na talerz. Każdą połówkę przekrój na 3 trójkąciki.
  6. Podawaj z przygotowanym wcześniej sosem. Smacznego!