Quiche na ryżowym spodzie

Quiche na ryżowym spodzie połączyliśmy z sezonowymi warzywami oraz pysznym łososiem. Takiej kombinacji smakowej nie sposób odmówić. Po prostu palce lizać!
Nasze danie przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Roladki z indyka ze szparagami
Składniki:
PorcjeSpód ryżowy
- 200 g ryż biały
- 100 g ser mozzarella tarta
- 2 szt. jajka
Farsz
- 5 szt. jajka
- 150 g śmietana 22%
- 150 g filet z łososia usmażony
- 1/2 szt. brokuł blanszowany
- 100 g groszek zielony ugotowany
- 40 g szpinak
- 1 łyżeczka sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- Zacznij od przygotowania spodu ryżowego. W tym celu połącz w misce ugotowany ryż, jajka i ser.
- Dokładnie wymieszaj, po czym przełóż mieszankę do formy do pieczenia, wypełniając spód i boki formy.
- Następnie podziel usmażonego łososia na mniejsze kawałki.
- Teraz przygotuj jajeczną mieszankę, łącząc ze sobą: jajka, śmietanę, sól oraz pieprz.
- Do mieszanki dodaj jeszcze: szpinak, brokuła, zielony groszek oraz wcześniej przygotowaną rybę.
- Przelej mieszankę do formy z ryżem, po czym wstaw do Ovi na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze