Quiche na ryżowym spodzie

quiche na ryżowym spodzie

Quiche na ryżowym spodzie połączyliśmy z sezonowymi warzywami oraz pysznym łososiem. Takiej kombinacji smakowej nie sposób odmówić. Po prostu palce lizać!

Nasze danie przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Roladki z indyka ze szparagami

Quiche na ryżowym spodzie4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Quiche na ryżowym spodzie
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Spód ryżowy
Farsz

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od przygotowania spodu ryżowego. W tym celu połącz w misce ugotowany ryż, jajka i ser.
    Zacznij od przygotowania spodu ryżowego. W tym celu połącz w misce ugotowany ryż, jajka i ser.
  2. Dokładnie wymieszaj, po czym przełóż mieszankę do formy do pieczenia, wypełniając spód i boki formy.
    Dokładnie wymieszaj, po czym przełóż mieszankę do formy do pieczenia, wypełniając spód i boki formy.
  3. Następnie podziel usmażonego łososia na mniejsze kawałki.
    Następnie podziel usmażonego łososia na mniejsze kawałki.
  4. Teraz przygotuj jajeczną mieszankę, łącząc ze sobą: jajka, śmietanę, sól oraz pieprz.
    Teraz przygotuj jajeczną mieszankę, łącząc ze sobą: jajka, śmietanę, sól oraz pieprz.
  5. Do mieszanki dodaj jeszcze: szpinak, brokuła, zielony groszek oraz wcześniej przygotowaną rybę.
    Do mieszanki dodaj jeszcze: szpinak, brokuła, zielony groszek oraz wcześniej przygotowaną rybę.
  6. Przelej mieszankę do formy z ryżem, po czym wstaw do Ovi na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Przelej mieszankę do formy z ryżem, po czym wstaw do Ovi na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×