PrzepisDania główneQuiche na ryżowym spodzie

Quiche na ryżowym spodzie

Quiche na ryżowym spodzie
Pyszności
03.06.2021 17:00, aktualizacja: 04.06.2021 08:35

Quiche na ryżowym spodzie połączyliśmy z sezonowymi warzywami oraz pysznym łososiem. Takiej kombinacji smakowej nie sposób odmówić. Po prostu palce lizać!

Nasze danie przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Farsz

  1. 1/3 łyżeczki pieprz
  2. 5 szt. jajka
  3. 150 g śmietana 22%
  4. 150 g filet z łososia usmażony
  5. 1/2 szt. brokuł blanszowany
  6. 100 g groszek zielony ugotowany
  7. 40 g szpinak
  8. 1 łyżeczka sól

Spód ryżowy

  1. 200 g ryż biały
  2. 100 g ser mozzarella tarta
  3. 2 szt. jajka

Sposób przygotowania:

1. Zacznij od przygotowania spodu ryżowego. W tym celu połącz w misce ugotowany ryż, jajka i ser.

Obraz

2. Dokładnie wymieszaj, po czym przełóż mieszankę do formy do pieczenia, wypełniając spód i boki formy.

Obraz

3. Następnie podziel usmażonego łososia na mniejsze kawałki.

Obraz

4. Teraz przygotuj jajeczną mieszankę, łącząc ze sobą: jajka, śmietanę, sól oraz pieprz.

Obraz

5. Do mieszanki dodaj jeszcze: szpinak, brokuła, zielony groszek oraz wcześniej przygotowaną rybę.

Obraz

6. Przelej mieszankę do formy z ryżem, po czym wstaw do Ovi na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także