Wirtualna Polska

Quiche na spodzie z batatów

quiche na spodzie z batatów

Quiche na spodzie z batatów to pomysł na szybkie, sprawdzone i smaczne danie dla całej rodziny. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować prawdziwą ucztę dla swoich bliskich.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

W przygotowaniu batata pomógł nam  robot kuchenny marki Philips.

Zobacz także: Warkocz z ciasta francuskiego z łososiem

Quiche na spodzie z batatów4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Quiche na spodzie z batatów
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj batata w robocie kuchennym. Następnie przełóż warzywo do formy na tartę.
    Przygotuj batata w robocie kuchennym. Następnie przełóż warzywo do formy na tartę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Dodaj olej kokosowy i sól. Wstaw formę do piekarnika na 15 minut, temperatura 160 stopni Celsjusza.
    Dodaj olej kokosowy i sól. Wstaw formę do piekarnika na 15 minut, temperatura 160 stopni Celsjusza.
  3. W międzyczasie połącz na patelni: cebulę, szpinak i czerwoną paprykę.
    W międzyczasie połącz na patelni: cebulę, szpinak i czerwoną paprykę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Przełóż mieszankę na podpieczone bataty. Dodaj roztrzepane jajka, czarne oliwki i fetę. Ponownie wstaw do piekarnika na 10-15 minut.
    Przełóż mieszankę na podpieczone bataty. Dodaj roztrzepane jajka, czarne oliwki i fetę. Ponownie wstaw do piekarnika na 10-15 minut.
  5. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×