Quiche na spodzie z batatów

Quiche na spodzie z batatów to pomysł na szybkie, sprawdzone i smaczne danie dla całej rodziny. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować prawdziwą ucztę dla swoich bliskich.



W przygotowaniu batata pomógł nam robot kuchenny marki Philips.
Zobacz także: Warkocz z ciasta francuskiego z łososiem
Składniki:
Porcje- 1 szt. batat
- 3 łyżki olej kokosowy
- 3 łyżki olej rzepakowy
- 1/2 szt. cebula
- 1/2 szt czerwona papryka
- 150 g świeży szpinak
- 4 szt. jajka
- 50 g ser feta
- 30 g czarne oliwki
- 1/2 łyżeczki sól
Sposób przygotowania:
- Przygotuj batata w robocie kuchennym. Następnie przełóż warzywo do formy na tartę.
- Dodaj olej kokosowy i sól. Wstaw formę do piekarnika na 15 minut, temperatura 160 stopni Celsjusza.
- W międzyczasie połącz na patelni: cebulę, szpinak i czerwoną paprykę.
- Przełóż mieszankę na podpieczone bataty. Dodaj roztrzepane jajka, czarne oliwki i fetę. Ponownie wstaw do piekarnika na 10-15 minut.
- Smacznego!
Komentarze