Quiche szpinakowe

Quiche szpiankowe to nasza najnowsza propozycja na smaczną, szybką i prostą kolację. Ślinka cieknie od samego patrzenia 😋 Tego nie możesz przegapić!

Zobacz także: Filet z kurczaka á la hasselback

Quiche szpinakowe6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Quiche szpinakowe
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni podsmaż boczek. Następnie przełóż do miski i odstaw na bok.
    Na rozgrzanej patelni podsmaż boczek. Następnie przełóż do miski i odstaw na bok.
  2. Na tej samej patelni podsmaż pieczarki. Po chwili dodaj czosnek i świeży szpinak. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
    Na tej samej patelni podsmaż pieczarki. Po chwili dodaj czosnek i świeży szpinak. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. W misce połącz jajka, mleko, parmezan oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz jajka, mleko, parmezan oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  4. W formie na tartę umieść mieszankę ze szpinakiem, podsmażony boczek i fetę.
    W formie na tartę umieść mieszankę ze szpinakiem, podsmażony boczek i fetę.
  5. Następnie dodaj jajeczną mieszankę i posyp na wierzchu mozzarellą. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Następnie dodaj jajeczną mieszankę i posyp na wierzchu mozzarellą. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×