PrzepisQuiche szpinakowe

Quiche szpinakowe

Quiche szpinakowe
Pyszności
30.04.2020 17:00, aktualizacja: 10.09.2020 11:59

Quiche szpiankowe to nasza najnowsza propozycja na smaczną, szybką i prostą kolację. Ślinka cieknie od samego patrzenia 😋 Tego nie możesz przegapić!

Składniki:

  1. 200 g boczek
  2. 200 g pieczarki
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 2 ząbki czosnek
  5. 250 g szpinak baby
  6. 50 g ser feta
  7. 30 g ser parmezan starty
  8. 50 g ser mozzarella starty
  9. 3/4 szkl. mleko
  10. 4 szt. jajka
  11. 1 łyżeczka pieprz z podziałem na pół

Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni podsmaż boczek. Następnie przełóż do miski i odstaw na bok.

Obraz

2. Na tej samej patelni podsmaż pieczarki. Po chwili dodaj czosnek i świeży szpinak. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Obraz

3. W misce połącz jajka, mleko, parmezan oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. W formie na tartę umieść mieszankę ze szpinakiem, podsmażony boczek i fetę.

Obraz

5. Następnie dodaj jajeczną mieszankę i posyp na wierzchu mozzarellą. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także