Quiche szpinakowe

Quiche szpiankowe to nasza najnowsza propozycja na smaczną, szybką i prostą kolację. Ślinka cieknie od samego patrzenia 😋 Tego nie możesz przegapić!



Zobacz także: Filet z kurczaka á la hasselback
Składniki:
Porcje- 200 g boczek
- 200 g pieczarki
- 2 ząbki czosnek
- 250 g szpinak baby
- 50 g ser feta
- 30 g ser parmezan starty
- 50 g ser mozzarella starty
- 3/4 szkl. mleko
- 4 szt. jajka
- 1 łyżeczka pieprz z podziałem na pół
- 1 łyżeczka sól
Sposób przygotowania:
- Na rozgrzanej patelni podsmaż boczek. Następnie przełóż do miski i odstaw na bok.
- Na tej samej patelni podsmaż pieczarki. Po chwili dodaj czosnek i świeży szpinak. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- W misce połącz jajka, mleko, parmezan oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- W formie na tartę umieść mieszankę ze szpinakiem, podsmażony boczek i fetę.
- Następnie dodaj jajeczną mieszankę i posyp na wierzchu mozzarellą. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze