in ,

Quinoa Tandoori

Oto pyszne i zdrowe danie, które jest mega proste do przygotowania 😊 Już na sam widok ślinka nam cieknie 😋

1 PORCJA: 229 g

Kalorie: 190 kcal
Węglowodany: 36 g
Białka: 7 g
Tłuszcze: 2 g
Błonnik: 4 g

Quinoa tandoori
Quinoa tandoori
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż ze sobą pokrojonego w drobną kostkę batata oraz czerwoną cebulę.
    Na patelni podsmaż ze sobą pokrojonego w drobną kostkę batata oraz czerwoną cebulę.
  2. Jako kolejne składniki dodaj: jalapeño, czosnek, imbir, sól oraz pieprz.
    Jako kolejne składniki dodaj: jalapeño, czosnek, imbir, sól oraz pieprz.
  3. Następnie dodaj garam masala oraz ziołowe pomidory z puszki.
    Następnie dodaj garam masala oraz ziołowe pomidory z puszki.
  4. Czas na kolejne składniki. Tym razem będzie to quinoa oraz bulion warzywny dodawany stopniowo. Na samym końcu dodaj cukier trzcinowy.
    Czas na kolejne składniki. Tym razem będzie to quinoa oraz bulion warzywny dodawany stopniowo. Na samym końcu dodaj cukier trzcinowy.
  5. Gotuj całość ok. 15-20minut.
    Gotuj całość ok. 15-20minut.
  6. I to wszystko!
    I to wszystko!