Quinoa Tandoori

Oto pyszne i zdrowe danie, które jest mega proste do przygotowania ? Już na sam widok ślinka nam cieknie ?
1 PORCJA: 229 g
Kalorie: 190 kcal
Węglowodany: 36 g
Białka: 7 g
Tłuszcze: 2 g
Błonnik: 4 g
Składniki:
Porcje- 1 szt. batat
- 1 szt. czerwona cebula
- 1 szt. jalapeño
- 1 ząbek czosnek
- 1 łyżka imbir
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1 łyżka garam masala
- 400 g ziołowe pomidory z puszki
- 100 g 3 kolory quinoa
- 1/2 l bulion warzywny
- 1 łyżeczka cukier trzcinowy
Sposób przygotowania:
- Na patelni podsmaż ze sobą pokrojonego w drobną kostkę batata oraz czerwoną cebulę.
- Jako kolejne składniki dodaj: jalapeño, czosnek, imbir, sól oraz pieprz.
- Następnie dodaj garam masala oraz ziołowe pomidory z puszki.
- Czas na kolejne składniki. Tym razem będzie to quinoa oraz bulion warzywny dodawany stopniowo. Na samym końcu dodaj cukier trzcinowy.
- Gotuj całość ok. 15-20minut.
- I to wszystko!
Komentarze