Racuchy z grillowanymi bananami

Naszą kulinarną podróż kończymy wraz z przepisem prosto z kuchni francuskiej. Racuchy z grillowanymi bananami, bo o nich mowa, totalnie zawróciły nam w głowach 🥰
Obłędny deser przygotowaliśmy na grillu gazowym Onyx 4 S marki Campingaz.
Zobacz także: Pad thai z grilla
Składniki:
Porcje szt.Racuchy
- 200 ml mleko ciepłe
- 20 g świeże drożdże
- 1 łyżka cukier
- 300 g mąka pszenna
- 2 szt. żółtka
- 3 łyżki masło roztopione
- 1 szczypta sól
Dodatki
- 100 g polewa czekoladowa
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na racuchy. W tym celu połącz: świeże drożdże, ciepłe mleko oraz cukier. Odstaw na 10 minut.
- Po tym czasie połącz mieszankę z mąką, żółtkami, roztopionym masłem i solą. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.
- Podziel banany na pół, po czym polej je delikatnie sokiem z cytryny.
- Usmaż racuchy na grillu.
- Na urządzeniu nie zapomnij również zgrillować bananów. Podczas tego procesu rozprowadź na owocach mieszankę masła i miodu.
- Gotowe racuchy podawaj z grillowanymi bananami i polewą czekoladową. Smacznego!
Komentarze