Racuchy z grillowanymi bananami

Porcje
12szt.
Porcje
12szt.
Składniki
Racuchy
Banany
Dodatki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na racuchy. W tym celu połącz: świeże drożdże, ciepłe mleko oraz cukier. Odstaw na 10 minut.
  2. Po tym czasie połącz mieszankę z mąką, żółtkami, roztopionym masłem i solą. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.
  3. Podziel banany na pół, po czym polej je delikatnie sokiem z cytryny.
  4. Usmaż racuchy na grillu.
  5. Na urządzeniu nie zapomnij również zgrillować bananów. Podczas tego procesu rozprowadź na owocach mieszankę masła i miodu.
  6. Gotowe racuchy podawaj z grillowanymi bananami i polewą czekoladową. Smacznego!