PrzepisRacuchy z jabłkami w wersji fit

Racuchy z jabłkami w wersji fit

Racuchy z jabłkami w wersji fit
Pyszności
10.12.2019 12:00, aktualizacja: 07.09.2020 16:17

Tym razem mamy dla Ciebie racuchy z jabłkami w wersji fit. Z takim śniadaniem każdy dzień będzie udany! Wiemy o tym doskonale z własnego doświadczenia ?

W przepisie wykorzystaliśmy mikser marki Philips.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 60 g mąka pszenna pełnoziarnista
  2. 2 szt. jajka rozmiar L
  3. 1 szt. jabłko
  4. 1 łyżka cynamon
  5. 3 łyżki miód
  6. 1 łyżeczka proszek do pieczenia

Dodatki

  1. jogurt naturalny gęsty
  2. suszona żurawina

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od ubicia białek.

Obraz

2. Następnie połącz ze sobą: mąkę pszenną, żółtka, cynamon, proszek do pieczenia oraz miód.

Obraz

3. Teraz dodaj wcześniej ubite białka i pokrojone w drobną kostkę jabłka.

Obraz

4. Z powstałej mieszanki uformuj racuchy i smaż je pod przykryciem po 5 minut na każdej ze stron.

Obraz

5. Gotowe racuchy podawaj z jogurtem naturalnym i suszoną żurawiną. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także