Racuchy z jabłkami

Wraz z początkiem tygodnia przychodzimy do Was z przepisem na pyszne racuchy z jabłkami. Te smaczne danie pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli. Po prostu palce lizać!
Składniki:
Porcje- 150 g mąka przesiana
- 1 łyżka cukier wanilinowy
- 1 łyżka cukier
- 1/2 łyżeczki soda oczyszczona
- 1 szt. jajko
- 200 ml mleko
- 2 szt. jabłka
- cukier puder do dekoracji
- dżem wiśniowy do dekoracji
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą następujące składniki: mąkę, cukier wanilinowy, cukier oraz sodę oczyszczoną. Wymieszaj dokładnie całość, a następnie dodaj jajko i mleko. Ponownie wszystko razem wymieszaj.
- Zetrzyj na tarce jabłka.
- Dodaj je do powstałej wcześniej mieszanki.
- Na rozgrzanej patelni uformuj racuchy i smaż je przez chwilę.
- Gotowe pyszności możesz podawać z cukrem pudrem i dżemem wiśniowym.
Komentarze