Risotto ze szparagami

risotto ze szparagami

Risotto ze szparagami to „must have” ostatnich dni w naszych domach. Nasi bliscy nie są w stanie im odmówić. U Ciebie będzie podobnie!

Zobacz także: Zielone szparagi otulone ciastem francuskim

Risotto ze szparagami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Risotto ze szparagami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel szparagi na mniejsze kawałki.
    Podziel szparagi na mniejsze kawałki.
  2. Następnie podsmaż je na patelni i odłóż na bok.
    Następnie podsmaż je na patelni i odłóż na bok.
  3. Na tej samej patelni połącz cebulę, ryż do risotto i białe wino.
    Na tej samej patelni połącz cebulę, ryż do risotto i białe wino.
  4. Następnie dolewaj bulion za każdym razem, gdy zostanie wchłonięty przez ryż. Cały proces powinien zająć Ci ok. 15-20 minut.
    Następnie dolewaj bulion za każdym razem, gdy zostanie wchłonięty przez ryż. Cały proces powinien zająć Ci ok. 15-20 minut.
  5. Na koniec dodaj na patelnię wcześniej przygotowane szparagi, sok z cytryny, pierz, sól, parmezan i masło.
    Na koniec dodaj na patelnię wcześniej przygotowane szparagi, sok z cytryny, pierz, sól, parmezan  i masło.
  6. I gotowe!
    I gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×