Wirtualna Polska

Rolada drożdżowa z 3 pysznymi wariantami

rolada drożdzowa

Rolada drożdżowa to jeden z naszych ulubionych wypieków. Dlatego tym razem postanowiliśmy trochę zaszaleć i zmieścić w niej aż 3 pyszne smaki.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

W końcu jak szaleć, to na całego ?

Zobacz także: Brownie-oreo

Rolada drożdżowa z 3 pysznymi wariantami14
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Rolada drożdżowa z 3 pysznymi wariantami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce przygotuj rozczyn łącząc ze sobą drożdże, letnie mleko i cukier. Odstaw na 15 minut.
    W misce przygotuj rozczyn łącząc ze sobą drożdże, letnie mleko i cukier. Odstaw na 15 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Następnie połącz ze sobą przesianą mąkę, cukier puder, jajko, roztopione masło oraz rozczyn. Uformuj ze wszystkich składników ciasto i odstaw je na godzinę (pod przykryciem).
    Następnie połącz ze sobą przesianą mąkę, cukier puder, jajko, roztopione masło oraz rozczyn. Uformuj ze wszystkich składników ciasto i odstaw je na godzinę (pod przykryciem).
  3. Rozwałkuj ciasto, po czym rozprowadź na nim w pionowych rzędach 3 różne smaki dżemu.
    Rozwałkuj ciasto, po czym rozprowadź na nim w pionowych rzędach 3 różne smaki dżemu.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Zwiń w rulon, posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Zwiń w rulon, posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×