Szpinakowa rolada z łososiem i serkiem śmietankowym

Rolada szpinakowa z łososiem ma w sobie to „coś”. Po prostu nie potrafimy jej odmówić! Zresztą nie ma się co dziwić, bo ta smaczna przekąska nie tylko świetnie smakuje, ale i fajnie się prezentuje ?



W przygotowaniu szpinakowej rolady pomógł nam blender marki Philips.
Zobacz także: 3 kolorowe koktajle
Składniki:
PorcjeOmlet szpinakowy
- 4 szt. jajka z podziałem na białka i żółtka
- 3/4 szkl. mleko
- 100 g mąka owsiana
- 1 łyżeczka sól z podziałem na pół
- 150 g świeży szpinak
Pozostałe składniki
- 300 g serek śmietankowy
- 250 g łosoś wędzony
- 1 pęczek świeży koperek posiekany


Sposób przygotowania:
- W blenderze kielichowym połącz: żółtka, mąkę owsianą, mleko, świeży szpinak i sól.
- W osobnej misce ubij białka ze szczyptą soli.
- Następnie połącz obie mieszanki i przełóż na blachę do pieczenia. Wstaw szpinakowy omlet na 20 minut do piekarnika (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Następnie zwiń szpinakową mieszankę w rulon i odstaw na 20 minut.
- Po tym czasie rozprowadź na niej serek śmietankowy, wędzonego łososia i świeży koperek. Zwiń ponownie w rulon i odstaw do lodówki na 30 minut.
- Smacznego!
Komentarze