Wirtualna Polska

Szpinakowa rolada z łososiem i serkiem śmietankowym

Szpinakowa rolada z łososiem i serkiem śmietankowym

Rolada szpinakowa z łososiem ma w sobie to „coś”. Po prostu nie potrafimy jej odmówić! Zresztą nie ma się co dziwić, bo ta smaczna przekąska nie tylko świetnie smakuje, ale i fajnie się prezentuje ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

W przygotowaniu szpinakowej rolady pomógł nam blender marki Philips.

Zobacz także: 3 kolorowe koktajle 

 

Rolada szpinakowa z łososiem4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Rolada szpinakowa z łososiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Omlet szpinakowy
Pozostałe składniki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze kielichowym połącz: żółtka, mąkę owsianą, mleko, świeży szpinak i sól.
    W blenderze kielichowym połącz: żółtka, mąkę owsianą, mleko, świeży szpinak i sól.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. W osobnej misce ubij białka ze szczyptą soli.
    W osobnej misce ubij białka ze szczyptą soli.
  3. Następnie połącz obie mieszanki i przełóż na blachę do pieczenia. Wstaw szpinakowy omlet na 20 minut do piekarnika (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Następnie połącz obie mieszanki i przełóż na blachę do pieczenia. Wstaw szpinakowy omlet na 20 minut do piekarnika (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Następnie zwiń szpinakową mieszankę w rulon i odstaw na 20 minut.
    Następnie zwiń szpinakową mieszankę w rulon i odstaw na 20 minut.
  5. Po tym czasie rozprowadź na niej serek śmietankowy, wędzonego łososia i świeży koperek. Zwiń ponownie w rulon i odstaw do lodówki na 30 minut.
    Po tym czasie rozprowadź na niej serek śmietankowy, wędzonego łososia i świeży koperek. Zwiń ponownie w rulon i odstaw do lodówki na 30 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×