Rolada tiramisu

rolada tiramisu

Tiramisu w wersji rolady to prawdziwy sztos. Po prostu nie możemy się jej oprzeć, o czym sama możesz przekonać się jeszcze dziś. Palce lizać!

Zobacz także: Serowy makowiec z borówkami

Rolada tiramisu6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Rolada tiramisu
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Zanurz każdego biszkopta w kawie, po czym ułóż 3 pionowe rzędy. W każdym rzędzie powinno znaleźć się 10-11 ciastek.
    Zanurz każdego biszkopta w kawie, po czym ułóż 3 pionowe rzędy. W każdym rzędzie powinno znaleźć się 10-11 ciastek.
  2. Teraz przygotuj krem. W tym celu zmiksuj serek mascarpone i ekstrakt waniliowy. Jako kolejne składniki dodaj cukier puder i śmietankę.
    Teraz przygotuj krem. W tym celu zmiksuj serek mascarpone i ekstrakt waniliowy.  Jako kolejne składniki dodaj cukier puder i śmietankę.
  3. Przełóż powstały krem na wcześniej przygotowane biszkopty.
    Przełóż powstały krem na wcześniej przygotowane biszkopty.
  4. Następnie rozprowadź kakao na wierzchu,
    Następnie rozprowadź kakao na wierzchu,
  5. ...po czym zwiń w roladę i wstaw do lodówki na min. 6 godzin.
    ...po czym zwiń w roladę i wstaw do lodówki na min. 6 godzin.
  6. Przed podaniem udekoruj roladę kremem i kakao.
    Przed podaniem udekoruj roladę kremem i kakao.
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×