Rolada tiramisu

Tiramisu w wersji rolady to prawdziwy sztos. Po prostu nie możemy się jej oprzeć, o czym sama możesz przekonać się jeszcze dziś. Palce lizać!



Zobacz także: Serowy makowiec z borówkami
Składniki:
Porcje- 33 szt. biszkopty savoiardi
- 250 ml kawa
- 750 g serek mascarpone
- 1/2 szkl. cukier puder
- 500 ml śmietanka 30%
- 3 łyżki ciemne kakao
- 1 łyżeczka ekstarkt waniliowy
Sposób przygotowania:
- Zanurz każdego biszkopta w kawie, po czym ułóż 3 pionowe rzędy. W każdym rzędzie powinno znaleźć się 10-11 ciastek.
- Teraz przygotuj krem. W tym celu zmiksuj serek mascarpone i ekstrakt waniliowy. Jako kolejne składniki dodaj cukier puder i śmietankę.
- Przełóż powstały krem na wcześniej przygotowane biszkopty.
- Następnie rozprowadź kakao na wierzchu,
- ...po czym zwiń w roladę i wstaw do lodówki na min. 6 godzin.
- Przed podaniem udekoruj roladę kremem i kakao.
- Smacznego!
Komentarze