Rolada w panierce

Nasza rolada to doskonały przepis na udany obiad. Nie będziesz mogła się niej oprzeć ? Podobnie jak cała Twoja rodzina 😉
Sposób przygotowania:
- Na patelni połącz ze sobą: boczek, cebulę oraz szpinak. Dopraw solą i pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj.
- Rozbij trzy piersi z kurczaka, tworząc z nich jedną całość. Ją również dopraw solą i pieprzem.
- Na środku rozbitego mięsa ułóż plastry szynki i żółtego sera. Na środku umieść wcześniej przygotowaną mieszankę z patelni. Zwiń w roladę.
- Podziel roladę na pół, następnie obtocz w mące, jajkach i bułce tartej. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni).
- W międzyczasie przygotuj sos, łącz ze sobą masło, mąkę, mleko i musztardę.
- Smacznego!
Komentarze