PrzepisDania główneRolada w panierce

Rolada w panierce

Rolada w panierce
Pyszności
15.04.2019 17:00, aktualizacja: 10.09.2020 22:09

Nasza rolada to doskonały przepis na udany obiad. Nie będziesz mogła się niej oprzeć ? Podobnie jak cała Twoja rodzina 😉

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 5-6 plastrów boczek
  2. 1 szt. cebula
  3. 1 szkl. bułka tarta
  4. 4 garście szpinak
  5. 2 szczypty sól
  6. 2 szczypty pieprz
  7. 3 szt. pierś z kurczaka
  8. 10 plastrów szynka
  9. 10 plastrów żółty ser
  10. 1 szkl. mąka
  11. 4 szt. jajka

Sos

  1. 30 g masło
  2. 2-3 łyżki mąka
  3. 1,5 szkl. mleko
  4. 2 łyżki musztarda

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą: boczek, cebulę oraz szpinak. Dopraw solą i pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Rozbij trzy piersi z kurczaka, tworząc z nich jedną całość. Ją również dopraw solą i pieprzem.

Obraz

3. Na środku rozbitego mięsa ułóż plastry szynki i żółtego sera. Na środku umieść wcześniej przygotowaną mieszankę z patelni. Zwiń w roladę.

Obraz

4. Podziel roladę na pół, następnie obtocz w mące, jajkach i bułce tartej. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni).

Obraz

5. W międzyczasie przygotuj sos, łącz ze sobą masło, mąkę, mleko i musztardę.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także