Kategorie DaniaKurczak

Rolada w panierce

Nasza rolada to doskonały przepis na udany obiad. Nie będziesz mogła się niej oprzeć 😉 Podobnie jak cała Twoja rodzina 👍

Rolada w panierce6-8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Rolada w panierce
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Sos

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni połącz ze sobą: boczek, cebulę oraz szpinak. Dopraw solą i pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj.
    Na patelni połącz ze sobą: boczek, cebulę oraz szpinak. Dopraw solą i pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj.
  2. Rozbij trzy piersi z kurczaka, tworząc z nich jedną całość. Ją również dopraw solą i pieprzem.
    Rozbij trzy piersi z kurczaka, tworząc z nich jedną całość. Ją również dopraw solą i pieprzem.
  3. Na środku rozbitego mięsa ułóż pastry szynki i żółtego sera. Na środku umieść wcześniej przygotowaną mieszankę z patelni. Zwiń w roladę.
    Na środku rozbitego mięsa ułóż pastry szynki i żółtego sera. Na środku umieść wcześniej przygotowaną mieszankę z patelni. Zwiń w roladę.
  4. Podziel roladę na pół, następnie otocz w mące, jajkach i bułce tartej. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni).
    Podziel roladę na pół, następnie otocz w mące, jajkach i bułce tartej. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni).
  5. W międzyczasie przygotuj sos, łącz ze sobą masło, mąkę, mleko i musztardę.
    W międzyczasie przygotuj sos, łącz ze sobą masło, mąkę, mleko i musztardę.
  6. Smacznego!
    Smacznego!
Rolada w panierce

Już za chwilę zakręci się Wam w głowach od naszej kurczakowej rolady!😉👍🤩PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/251098

Publiée par Pyszności sur Vendredi 29 mars 2019