Kategorie Słodkości

Rolada w panterkę

Przepis na oryginalne ciasto tylko u nas! Tym razem będzie to urocza rolada w cętki. Jak dla nas to strzał w 10! A Wy co sądzicie o takim połączeniu?

Rolada w panterkę15
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Rolada w panterkę
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto
Krem

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj ciasto na roladę. Następnie przełóż część do dwóch miseczek. Dodaj do nich kakao. Do jednej z miseczek dodaj jeszcze kilka kropel czarnego barwnika, aby uzyskać dwa różne kolory.
    Przygotuj ciasto na roladę. Następnie przełóż część do dwóch miseczek. Dodaj do nich kakao. Do jednej z miseczek dodaj jeszcze kilka kropel czarnego barwnika, aby uzyskać dwa różne kolory.
  2. Następnie zrób kleksy z zawartości z miseczki z ciemną masą. Wstaw do piekarnika na minutę (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Następnie zrób kleksy z zawartości z miseczki z ciemną masą. Wstaw do piekarnika na minutę (temp. 180 stopni Celsjusza).
  3. Kolejne kleksy zrób z jaśniejszej masy. Ponownie wstaw do piekarnika na minutę (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Kolejne kleksy zrób z jaśniejszej masy. Ponownie wstaw do piekarnika na minutę (temp. 180 stopni Celsjusza).
  4. I na końcu umieść w formie jasną część masy. Wstaw do piekarnika na 18 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    I na końcu umieść w formie jasną część masy. Wstaw do piekarnika na 18 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj krem, łącząc wszystkie składniki. Rozprowadź mieszankę na upieczonym cieście i zwiń jak na zdjęciu poniżej. Umieść roladę w folii spożywczej i wstaw do lodówki na 2 godziny. I to wszystko 🙂
    W międzyczasie przygotuj krem, łącząc wszystkie składniki. Rozprowadź mieszankę na upieczonym cieście i zwiń jak na zdjęciu poniżej. Umieść roladę w folii spożywczej i wstaw do lodówki na 2 godziny. I to wszystko :)
  6. Smacznego!
    Smacznego!
230323