PrzepisDeseryRolada w panterkę

Rolada w panterkę

Rolada w panterkę
Pyszności
31.10.2018 12:00, aktualizacja: 31.10.2018 12:11

Przepis na oryginalne ciasto tylko u nas! Tym razem będzie to urocza rolada w cętki. Jak dla nas to strzał w 10! A Wy co sądzicie o takim połączeniu?

Składniki:

Ciasto

  1. 3 szt. jajka
  2. 35 ml woda
  3. 30 ml olej
  4. 50 g cukier
  5. 70 g mąka
  6. 1 łyżki kakao
  7. kilka kropel czarny barwnik

Krem

  1. 40 ml rum
  2. 200 ml słodka śmietanka 30%
  3. 50 g czekolada rozpuszczona
  4. 15 g cukier

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj ciasto na roladę. Następnie przełóż część do dwóch miseczek. Dodaj do nich kakao. Do jednej z miseczek dodaj jeszcze kilka kropel czarnego barwnika, aby uzyskać dwa różne kolory.

Obraz

2. Następnie zrób kleksy z zawartości z miseczki z ciemną masą. Wstaw do piekarnika na minutę (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

3. Kolejne kleksy zrób z jaśniejszej masy. Ponownie wstaw do piekarnika na minutę (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

4. I na końcu umieść w formie jasną część masy. Wstaw do piekarnika na 18 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. W międzyczasie przygotuj krem, łącząc wszystkie składniki. Rozprowadź mieszankę na upieczonym cieście i zwiń jak na zdjęciu poniżej. Umieść roladę w folii spożywczej i wstaw do lodówki na 2 godziny. I to wszystko :)

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także