Rolada w panterkę

Przepis na oryginalne ciasto tylko u nas! Tym razem będzie to urocza rolada w cętki. Jak dla nas to strzał w 10! A Wy co sądzicie o takim połączeniu?
Sposób przygotowania:
- Przygotuj ciasto na roladę. Następnie przełóż część do dwóch miseczek. Dodaj do nich kakao. Do jednej z miseczek dodaj jeszcze kilka kropel czarnego barwnika, aby uzyskać dwa różne kolory.
- Następnie zrób kleksy z zawartości z miseczki z ciemną masą. Wstaw do piekarnika na minutę (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Kolejne kleksy zrób z jaśniejszej masy. Ponownie wstaw do piekarnika na minutę (temp. 180 stopni Celsjusza).
- I na końcu umieść w formie jasną część masy. Wstaw do piekarnika na 18 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie przygotuj krem, łącząc wszystkie składniki. Rozprowadź mieszankę na upieczonym cieście i zwiń jak na zdjęciu poniżej. Umieść roladę w folii spożywczej i wstaw do lodówki na 2 godziny. I to wszystko 🙂
- Smacznego!
Komentarze