Rolada w panterkę

Porcje
15
Porcje
15
Składniki
Ciasto
Krem
Sposób przygotowania
  1. Przygotuj ciasto na roladę. Następnie przełóż część do dwóch miseczek. Dodaj do nich kakao. Do jednej z miseczek dodaj jeszcze kilka kropel czarnego barwnika, aby uzyskać dwa różne kolory.
  2. Następnie zrób kleksy z zawartości z miseczki z ciemną masą. Wstaw do piekarnika na minutę (temp. 180 stopni Celsjusza).
  3. Kolejne kleksy zrób z jaśniejszej masy. Ponownie wstaw do piekarnika na minutę (temp. 180 stopni Celsjusza).
  4. I na końcu umieść w formie jasną część masy. Wstaw do piekarnika na 18 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj krem, łącząc wszystkie składniki. Rozprowadź mieszankę na upieczonym cieście i zwiń jak na zdjęciu poniżej. Umieść roladę w folii spożywczej i wstaw do lodówki na 2 godziny. I to wszystko 🙂
  6. Smacznego!
Rolada w panterkę
Rolada w panterkę

Ostatni krzyk mody wylądował na roladzie - urocze cętki tylko u mnie! 😍🍰PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/230323

Posted by Słodkości on Wednesday, October 24, 2018