Rolada wielkanocna z tostów. Wypełniona jajeczny farszem, idealnie sprawdzi się jako przekąska i ozdoba na wielkanocny stół. Jej wykonanie jest niezwykle proste, a efekt końcowy naprawdę zachwyci wszystkich gości
Naszą roladę przygotowaliśmy przy pomocy robota kuchennego marki Philips.
Zobacz wideo przepis:
Rolada wielkanocna z tostów1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania w robocie kuchennym jajek ugotowanych na twardo, rzodkiewek i żółtego sera.
- Powstałą mieszankę przełóż do miski, po czym dodaj: majonez, szczypiorek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Teraz przygotuj chleb tostowy. Najpierw odetnij brzegi, po czym ułóż obok siebie kilka kromek i rozwałkuj. Stwórz w ten sposób 4 poziome pasy.
- Na powstałym spodzie rozprowadź część jajecznej mieszanki, plastry szynki i kolejną porcję wcześniej przygotowanego miksu.
- Zwiń w roladę i zabezpiecz przy pomocy folii aluminiowej. Następnie wstaw do lodówki na 3 godziny.
- Po tym czasie udekoruj roladę według upodobania.
- Smacznego!
Pyszności
Z miłości do Pyszności <3
Komentarze