Rolada wielkanocna z tostów

Rolada wielkanocna z tostów. Wypełniona jajeczny farszem, idealnie sprawdzi się jako przekąska i ozdoba na wielkanocny stół. Jej wykonanie jest niezwykle proste, a efekt końcowy naprawdę zachwyci wszystkich gości



Naszą roladę przygotowaliśmy przy pomocy robota kuchennego marki Philips.
Zobacz wideo przepis:
Składniki:
PorcjePodstawowe składniki
- 8 szt. jajka ugotowane
- 150 g ser żółty
- 4 szt. rzodkiewka
- 1 pęczek szczypiorek
- 200 ml majonez
- 1 łyżeczka pieprz
- 20 szt. chleb tostowy kromki
- 5 szt. szynka wędzona plastry
Do dekoracji
- 200 ml majonez
- 1 szt. ogórek szklarniowy
- 2-3 szt. rzodkiewka
- 1 szt. jajko ugotowane
- 1 szt. rzeżucha
- 30 g rukola


Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania w robocie kuchennym jajek ugotowanych na twardo, rzodkiewek i żółtego sera.
- Powstałą mieszankę przełóż do miski, po czym dodaj: majonez, szczypiorek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Teraz przygotuj chleb tostowy. Najpierw odetnij brzegi, po czym ułóż obok siebie kilka kromek i rozwałkuj. Stwórz w ten sposób 4 poziome pasy.
- Na powstałym spodzie rozprowadź część jajecznej mieszanki, plastry szynki i kolejną porcję wcześniej przygotowanego miksu.
- Zwiń w roladę i zabezpiecz przy pomocy folii aluminiowej. Następnie wstaw do lodówki na 3 godziny.
- Po tym czasie udekoruj roladę według upodobania.
- Smacznego!
Komentarze