Rolada z czerwonych buraków

rolada z czerwonych buraków

Nasza przepyszna rolada tym razem nabrała prawdziwych rumieńców, przez co nie sposób oderwać od niej wzroku. Co więcej, ukryliśmy w niej same rarytasy. Takiej kombinacji nie sposób odmówić ❤️

W przygotowaniu rolady z buraków pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Zobacz także: Śmietankowy deser z brzoskwiniami

Rolada z czerwonych buraków1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Rolada z czerwonych buraków
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto
Farsz
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na roladę. W tym celu zblednuj: czerwone buraki, jaka, mąkę, olej roślinny, gałkę muszkatołową, sól i pieprz.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na roladę. W tym celu zblednuj: czerwone buraki, jaka, mąkę, olej roślinny, gałkę muszkatołową, sól i pieprz.
  2. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Przełóż mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie przygotuj serowy farsz. W dużej misce połącz: serek śmietankowy, chrzan, świeży koperek oraz pieprz. Odstaw do lodówki.
    W międzyczasie przygotuj serowy farsz. W dużej misce połącz: serek śmietankowy, chrzan, świeży koperek oraz pieprz. Odstaw do lodówki.
  4. Po upieczeniu zwiń roladę w rulon i odstaw na 30 minut.
    Po upieczeniu zwiń roladę w rulon i odstaw na 30 minut.
  5. Na rozwiniętej roladzie rozprowadź wcześniej przygotowaną mieszankę. Następnie ułóż plastry łososia. Ponownie zwiń roladę, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na kolejne 30 minut.
    Na rozwiniętej roladzie rozprowadź wcześniej przygotowaną mieszankę. Następnie ułóż plastry łososia. Ponownie zwiń roladę, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na kolejne 30 minut.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×