Rolada z czerwonych buraków

Porcje
1
Porcje
1
Składniki
Ciasto
Farsz
Dodatki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na roladę. W tym celu zblednuj: czerwone buraki, jaka, mąkę, olej roślinny, gałkę muszkatołową, sól i pieprz.
  2. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie przygotuj serowy farsz. W dużej misce połącz: serek śmietankowy, chrzan, świeży koperek oraz pieprz. Odstaw do lodówki.
  4. Po upieczeniu zwiń roladę w rulon i odstaw na 30 minut.
  5. Na rozwiniętej roladzie rozprowadź wcześniej przygotowaną mieszankę. Następnie ułóż plastry łososia. Ponownie zwiń roladę, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na kolejne 30 minut.
  6. Smacznego!