PrzepisRolada z indyka w ananasie

Rolada z indyka w ananasie

Rolada z indyka w ananasie
Pyszności
16.04.2020 17:00, aktualizacja: 09.09.2020 13:07

Rolada z indyka smakuje obłędnie i ciężko jej odmówić. A że tęskno nam do wakacyjnych klimatów, postanowiliśmy połączyć ją z ananasem. Co z tego wyszło? Przekonasz się już za chwilę!

Składniki:

  1. 1 szt. ananas
  2. 1 szt. filet z indyka
  3. 1/2 łyżeczki suszony czosnek
  4. 1/2 łyżeczki cebula granulowana
  5. 1 łyżeczka słodka papryka
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 1/3 łyżeczki pieprz
  8. 1/3 szkl. sos bbq
  9. ryż jako dodatek

Sposób przygotowania:

1. Obierz i wydrąż środek ananasa jak na zdjęciu poniżej.

Obraz

2. Następnie roztłucz tłuczkiem pierś z indyka. Po czym rozprowadź na niej sos BBQ, suszony czosnek i cebulę, słodką paprykę, sól oraz pieprz. Doprawione mięso zwiń w rulon.

Obraz

3. Teraz umieść roladę w ananasie i wstaw do piekarnika na godzinę (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Gotową roladę możesz podać m.in. z ryżem.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także