Rolada z indyka w ananasie

Rolada z indyka smakuje obłędnie i ciężko jej odmówić. A że tęskno nam do wakacyjnych klimatów, postanowiliśmy połączyć ją z ananasem. Co z tego wyszło? Przekonasz się już za chwilę!
Zobacz także: Pulpety z indyka z parowaru
Składniki:
Porcje- 1 szt. ananas
- 1 szt. filet z indyka
- 1/2 łyżeczki suszony czosnek
- 1/2 łyżeczki cebula granulowana
- 1 łyżeczka słodka papryka
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
- 1/3 szkl. sos bbq
- ryż jako dodatek
Sposób przygotowania:
- Obierz i wydrąż środek ananasa jak na zdjęciu poniżej.
- Następnie roztłucz tłuczkiem pierś z indyka. Po czym rozprowadź na niej sos BBQ, suszony czosnek i cebulę, słodką paprykę, sól oraz pieprz. Doprawione mięso zwiń w rulon.
- Teraz umieść roladę w ananasie i wstaw do piekarnika na godzinę (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Gotową roladę możesz podać m.in. z ryżem.
Komentarze