Rolada z indyka w orzechowej panierce

Tym razem mieliśmy ochotę na pyszną roladę i tak powstała nasza wariacja z indykiem, warzywami i migdałami ?
Składniki:
PorcjeNadzienie
- 1/2 szt. papryka zielona
- 1/2 szt. papryka żółta
- 1/2 szt. batat
- 2 łyżki olej kokosowy
- 1 łyżka zioła prowansalskie
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Mięso
- 500 g mielone mięso z indyka
- 1 szt. marchewka starta
- 1 szt. cebula czerwona posiekana
- 2 łyżki otręby owsiane
- 3 łyżki natka pietruszki posiekana
- 1 łyżka zioła prowansalskie
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1/3 szkl. migdały posiekane
Sposób przygotowania:
- Na patelni połącz batata, zieloną i żółtą paprykę, olej kokosowy, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
- Natomiast w misce do mielonego indyka dodaj: marchewkę, cebulę, otręby owsiane, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Z powstałej mieszanki uformuj prostokąt i rozsyp na wierzchu posiekane migdały. Następnie przykryj papierem do pieczenia i dociśnij, po czym odwróć na drugi bok.
- Na środku umieść mieszankę z patelni i zwiń w roladę. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze