in

Rolada z indyka w orzechowej panierce

Tym razem mieliśmy ochotę na pyszną roladę i tak powstała nasza wariacja z indykiem, warzywami i migdałami 😉

Rolada z indyka w orzechowej panierce
Rolada z indyka w orzechowej panierce
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Nadzienie
Mięso

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni połącz batata, zieloną i żółtą paprykę, olej kokosowy, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
    Na patelni połącz batata, zieloną i żółtą paprykę, olej kokosowy, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
  2. Natomiast w misce do mielonego indyka dodaj: marchewkę, cebulę, otręby owsiane, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Natomiast w misce do mielonego indyka dodaj:  marchewkę, cebulę, otręby owsiane, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Z powstałej mieszanki uformuj prostokąt i rozsyp na wierzchu posiekane migdały. Następnie przykryj papierem do pieczenia i dociśnij, po czym odwróć na drugi bok.
    Z powstałej mieszanki uformuj prostokąt i rozsyp na wierzchu posiekane migdały.  Następnie przykryj papierem do pieczenia i dociśnij, po czym odwróć na drugi bok.
  4. Na środku umieść mieszankę z patelni i zwiń w roladę. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
    Na środku umieść mieszankę z patelni i zwiń w roladę. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!