PrzepisFitRolada z indyka w orzechowej panierce

Rolada z indyka w orzechowej panierce

Rolada z indyka w orzechowej panierce
Pyszności
01.01.2019 12:00, aktualizacja: 27.05.2020 11:51

Tym razem mieliśmy ochotę na pyszną roladę i tak powstała nasza wariacja z indykiem, warzywami i migdałami ?

Składniki:

Nadzienie

  1. 1/2 szt. papryka zielona
  2. 1/2 szt. papryka żółta
  3. 1/2 szt. batat
  4. 2 łyżki olej kokosowy
  5. 1 łyżka zioła prowansalskie
  6. 1 szczypta sól
  7. 1 szczypta pieprz

Mięso

  1. 2 łyżki otręby owsiane
  2. 3 łyżki natka pietruszki posiekana
  3. 1 łyżka zioła prowansalskie
  4. 1/2 łyżeczki sól
  5. 1/2 łyżeczki pieprz
  6. 1/3 szkl. migdały posiekane
  7. 500 g mielone mięso z indyka
  8. 1 szt. marchewka starta
  9. 1 szt. cebula czerwona posiekana

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz batata, zieloną i żółtą paprykę, olej kokosowy, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.

Obraz

2. Natomiast w misce do mielonego indyka dodaj: marchewkę, cebulę, otręby owsiane, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Z powstałej mieszanki uformuj prostokąt i rozsyp na wierzchu posiekane migdały. Następnie przykryj papierem do pieczenia i dociśnij, po czym odwróć na drugi bok.

Obraz

4. Na środku umieść mieszankę z patelni i zwiń w roladę. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także