Wirtualna Polska

Rolada z indyka z brokułem i fetą

Rolada z indyka z brokułem i fetą

Rolada z indyka to jedno z naszych ulubionych dań. Tym razem postanowiliśmy umieścić w niej farsz z brokuła i fety. To jednak nie koniec dobrych wieści, do rolady dodaliśmy szynkę szwarcwaldzką, jeszcze bardziej podbijając jej smaki.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Pyszną roladę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Pizza w formie bochenka

Rolada z indyka z brokułem i fetą4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Rolada z indyka z brokułem i fetą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Farsz
Pozostałe składniki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz ze sobą: starty na tarce brokuł, fetę, czosnek, pieprz i czosnek. Dokładnie wymieszaj.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz ze sobą: starty na tarce brokuł, fetę, czosnek, pieprz i czosnek. Dokładnie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Przy pomocy tłuczka rozbij pierś z indyka. Następnie dopraw z każdej strony solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką.
    Przy pomocy tłuczka rozbij pierś z indyka. Następnie dopraw z każdej strony solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką.
  3. Ułóż wcześniej przygotowany farsz na indyku (prawy róg) i zwiń w roladę.
    Ułóż wcześniej przygotowany farsz na indyku (prawy róg) i zwiń w roladę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Nie zapomnij otulić rolady szynką szwarcwaldzką. Po czym piecz w Ovi przez 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Nie zapomnij otulić rolady szynką szwarcwaldzką. Po czym piecz w Ovi przez 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  5. Gotową roladę podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
    Gotową roladę podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×