Rolada z indyka z brokułem i fetą

Rolada z indyka to jedno z naszych ulubionych dań. Tym razem postanowiliśmy umieścić w niej farsz z brokuła i fety. To jednak nie koniec dobrych wieści, do rolady dodaliśmy szynkę szwarcwaldzką, jeszcze bardziej podbijając jej smaki.



Pyszną roladę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Pizza w formie bochenka
Składniki:
PorcjeFarsz
- 1 szt. brokuł zblanszowany
- 150 g feta
- 2-3 ząbki czosnek
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 6 plastrów szynka szwarcwaldzka
Pozostałe składniki
- 1 szt. pierś z indyka
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 łyżeczka suszony majeranek
- 1 łyżeczka czerwona papryka


Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz ze sobą: starty na tarce brokuł, fetę, czosnek, pieprz i czosnek. Dokładnie wymieszaj.
- Przy pomocy tłuczka rozbij pierś z indyka. Następnie dopraw z każdej strony solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką.
- Ułóż wcześniej przygotowany farsz na indyku (prawy róg) i zwiń w roladę.
- Nie zapomnij otulić rolady szynką szwarcwaldzką. Po czym piecz w Ovi przez 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Gotową roladę podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Komentarze