PrzepisDania główneRolada z indyka z brokułem i fetą

Rolada z indyka z brokułem i fetą

Rolada z indyka z brokułem i fetą
Pyszności
14.11.2020 17:00, aktualizacja: 17.11.2020 14:35

Rolada z indyka to jedno z naszych ulubionych dań. Tym razem postanowiliśmy umieścić w niej farsz z brokuła i fety. To jednak nie koniec dobrych wieści, do rolady dodaliśmy szynkę szwarcwaldzką, jeszcze bardziej podbijając jej smaki.

Pyszną roladę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 1 szt. pierś z indyka
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 1 łyżeczka suszony majeranek
  5. 1 łyżeczka czerwona papryka

Farsz

  1. 1 szt. brokuł zblanszowany
  2. 150 g feta
  3. 2-3 ząbki czosnek
  4. 1/2 łyżeczki pieprz
  5. 6 plastrów szynka szwarcwaldzka

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz ze sobą: starty na tarce brokuł, fetę, czosnek, pieprz i czosnek. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Przy pomocy tłuczka rozbij pierś z indyka. Następnie dopraw z każdej strony solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką.

Obraz

3. Ułóż wcześniej przygotowany farsz na indyku (prawy róg) i zwiń w roladę.

Obraz

4. Nie zapomnij otulić rolady szynką szwarcwaldzką. Po czym piecz w Ovi przez 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Gotową roladę podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także