in ,

Pyszna rolada z kremem czekoladowym

Rolada z kremem czekoladowym nigdy się nam nie przeje, dlatego bardzo chętnie po nią sięgamy. I oto kolejny przepis, który sprawdzi się w tej roli doskonale!

Zobacz także: Sernik na zimno z borówkami w słoiku

 

Rolada z kremem czekoladowym
Rolada z kremem czekoladowym
12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Ubij białka z cukrem (30 g).
    Ubij białka z cukrem (30 g).
  2. Następnie zmiksuj ze sobą żółtka i cukier. Po chwili dodaj ubite białka,
    Następnie zmiksuj ze sobą żółtka i cukier. Po chwili dodaj ubite białka,
  3. ...mąkę i cukier wanilinowy. Delikatnie połącz.
    ...mąkę i cukier wanilinowy. Delikatnie połącz.
  4. Podziel masę na dwie miseczki. Do jednej dodaj kakao
    Podziel masę na dwie miseczki. Do jednej dodaj kakao
  5. Z mieszanki z kakao stwórz prostokąt na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na 8 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Potem umieść na wierzchu drugą część mieszanki i ponownie umieść w piekarniku - tym razem na 10 minut.
    Z mieszanki z kakao stwórz prostokąt na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na 8 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Potem umieść na wierzchu drugą część mieszanki i ponownie umieść w piekarniku - tym razem na 10 minut.
  6. Ostudzony biszkopt ułóż na folii spożywczej. Następnie rozprowadź na cieście krem czekoladowy i zwiń w rulon. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
    Ostudzony biszkopt ułóż na folii spożywczej. Następnie rozprowadź na cieście krem czekoladowy i zwiń w rulon. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
  7. Wyjmij roladę z lodówki i usuń folię. Polej polewą czekoladową i wstaw ponownie do lodówki na godzinę. I to wszystko!
    Wyjmij roladę z lodówki i usuń folię. Polej polewą czekoladową i wstaw ponownie do lodówki na godzinę. I to wszystko!
  8. Smacznego!
    Smacznego!