Rolada ze szpinakiem i twarożkiem

rolada ze szpinakiem i twarożkiem

Rolada ze szpinakiem nigdy się nam nie znudzi. A to dlatego, że można przygotować ją na wiele ciekawych sposobów. Tym razem stawiamy na twarożek i szynkę.

W przygotowani smacznej rolady pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips z trzepaczką.

Zobacz także: Babeczki z ciasta francuskiego z owocami

Rolada ze szpinakiem i twarożkiem4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Rolada ze szpinakiem i twarożkiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania szpinakowej rolady. W tym celu zmiksuj jajka ze śmietaną.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania szpinakowej rolady. W tym celu zmiksuj jajka ze śmietaną.
  2. Następnie dodaj: mąkę, proszek do pieczenia, czosnek w proszku, sól oraz pieprz.
    Następnie dodaj: mąkę, proszek do pieczenia, czosnek w proszku, sól oraz pieprz.
  3. Jako ostatni składnik dodaj świeży szpinak. Przenieś mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Jako ostatni składnik dodaj świeży szpinak. Przenieś mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  4. Na ostudzonej roladzie rozprowadź serek, po czym ułóż szynkę.
    Na ostudzonej roladzie rozprowadź serek, po czym ułóż szynkę.
  5. Zawiń w rulon i podziel na mniejsze kawałki.
    Zawiń w rulon i podziel na mniejsze kawałki.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×