PrzepisRolada ze szpinakiem i twarożkiem

Rolada ze szpinakiem i twarożkiem

Rolada ze szpinakiem i twarożkiem
Pyszności
13.03.2020 17:00, aktualizacja: 20.09.2020 15:30

Rolada ze szpinakiem nigdy się nam nie znudzi. A to dlatego, że można przygotować ją na wiele ciekawych sposobów. Tym razem stawiamy na twarożek i szynkę.

W przygotowani smacznej rolady pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips z trzepaczką.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 5 szt. jajka
  2. 100 g śmietana 18%
  3. 150 g mąka pszenna
  4. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  5. 100 g świeży szpinak
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz
  8. 1 łyżeczka czosnek granulowany

Dodatki

  1. 250 g twarożek ziołowy
  2. 100 g szynka gotowana

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania szpinakowej rolady. W tym celu zmiksuj jajka ze śmietaną.

Obraz

2. Następnie dodaj: mąkę, proszek do pieczenia, czosnek w proszku, sól oraz pieprz.

Obraz

3. Jako ostatni składnik dodaj świeży szpinak. Przenieś mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Na ostudzonej roladzie rozprowadź serek, po czym ułóż szynkę.

Obraz

5. Zawiń w rulon i podziel na mniejsze kawałki.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także