Rolada ziemniaczana z pepperoni

Wraz z sobotą przychodzimy do Was z pomysłem na obiad z ziemniakami w roli głównej. Czegoś takiego jeszcze u nas nie było 🙂

Rolada ziemniaczana z pepperoni4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Rolada ziemniaczana z pepperoni
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do ugotowanych ziemniaków dodaj 2 jajka, mąkę, sól, pieprz, czosnek w proszku, oregano i bazylię. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
    Do ugotowanych ziemniaków dodaj 2 jajka, mąkę, sól, pieprz, czosnek w proszku, oregano i bazylię. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  2. Na papierze do pieczenia ułóż peperoni (jak na zdjęciu poniżej). Na wierzchu rozsmaruj ziemniaczaną mieszankę.
    Na papierze do pieczenia ułóż peperoni (jak na zdjęciu poniżej). Na wierzchu rozsmaruj ziemniaczaną mieszankę.
  3. Kolejną warstwę stwórz z żółtego sera. Następnie zwiń w rulon.
    Kolejną warstwę stwórz z żółtego sera. Następnie zwiń w rulon.
  4. Piecz w rozgrzanym piekarniku (180 stopni Celsjusza) przez 20 minut.
    Piecz w rozgrzanym piekarniku (180 stopni Celsjusza) przez 20 minut.
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×