Wirtualna Polska

Roladki drobiowe ze spiralami ziemniaczanymi

roladki drobiowe ze spiralami ziemniaczanymi

Szukasz pomysłu na smaczny i ciekawy obiad, który będziesz mogła podać swoim bliskim podczas świąt Bożego Narodzenia? Tak, aby przygotowanie pysznego posiłku było prawdziwą frajdą, a nie przykrym obowiązkiem?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Jeśli tak, trafiłaś w odpowiednie miejsce. Już za chwilę przekonasz się, że roladki drobiowe z warzywnym farszem i spiralkami ziemniaczanymi to idealna kombinacja smakowa! Po prostu nie możesz jej przegapić ?

Cały obiad przygotowaliśmy w szybki i sprawny sposób dzięki Zoodlerowi marki Philips – KUPISZ GO TUTAJ

Zobacz także: Ryba po grecku

Roladki drobiowe ze spiralami ziemniaczanymi.4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Roladki drobiowe ze spiralami ziemniaczanymi.
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Roladki:
Surówka:
Ziemniaki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Cukinię, marchewkę, korzeń pietruszki i cebulę przygotuj w zoodlerze marki Philips. Użyj odpowiednie ostrza, aby z wcześniej wymienionych warzyw otrzymać spirale.
    Cukinię, marchewkę, korzeń pietruszki i cebulę przygotuj w zoodlerze marki Philips. Użyj odpowiednie ostrza, aby z wcześniej wymienionych warzyw otrzymać spirale.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Przełóż warzywa na rozgrzaną patelnię i smaż przez kilka minut. Dopraw do smaku: tymiankiem, czosnkiem granulowanym, majerankiem, solą i pieprzem.
    Przełóż warzywa na rozgrzaną patelnię i smaż przez kilka minut. Dopraw do smaku: tymiankiem, czosnkiem granulowanym, majerankiem, solą i pieprzem.
  3. Ponacinaj piersi z kurczaka i rozbij je tłuczkiem. Następnie dopraw solą i pieprzem. Na środku umieść warzywną mieszankę z patelni i zwiń w roladkę.
    Ponacinaj piersi z kurczaka i rozbij je tłuczkiem. Następnie dopraw solą i pieprzem. Na środku umieść warzywną mieszankę z patelni i zwiń w roladkę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Obwiń każdą roladkę plastrami szynki parmeńskiej i podsmaż na patelni z każdej strony. Po czym wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Obwiń każdą roladkę plastrami szynki parmeńskiej i podsmaż na patelni z każdej strony. Po czym wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie możesz przygotować surówkę. Do pokrojenia warzyw użyj ponownie zoodlera. Następie umieść je w miseczce, dodaj posiekany koperek, sól, pieprz i oliwę z oliwek. Na koniec dokładnie wymieszaj.
    W międzyczasie możesz przygotować surówkę. Do pokrojenia warzyw użyj ponownie zoodlera. Następie umieść je w miseczce, dodaj posiekany koperek, sól, pieprz i oliwę z oliwek. Na koniec dokładnie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. To jednak nie koniec dobrych wiadomości. Przy pomocy zoodlera w mgnieniu oka przygotujesz również ziemniaczane spirale, które wystarczy potem usmażyć w głębokim oleju. Nie zapomnij doprawić ich solą.
    To jednak nie koniec dobrych wiadomości. Przy pomocy zoodlera w mgnieniu oka przygotujesz również ziemniaczane spirale, które wystarczy potem usmażyć w głębokim oleju. Nie zapomnij doprawić ich solą.
  7. I to wszystko! Jak sama widzisz, przygotowanie pysznego obiadu nie musi być wcale nudne, trudne i czasochłonne.
    I to wszystko! Jak sama widzisz, przygotowanie pysznego obiadu nie musi być wcale nudne, trudne i czasochłonne.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×