Roladki drobiowe ze spiralami ziemniaczanymi.

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Roladki:
Surówka:
Ziemniaki
Sposób przygotowania
  1. Cukinię, marchewkę, korzeń pietruszki i cebulę przygotuj w zoodlerze marki Philips. Użyj odpowiednie ostrza, aby z wcześniej wymienionych warzyw otrzymać spirale.
  2. Przełóż warzywa na rozgrzaną patelnię i smaż przez kilka minut. Dopraw do smaku: tymiankiem, czosnkiem granulowanym, majerankiem, solą i pieprzem.
  3. Ponacinaj piersi z kurczaka i rozbij je tłuczkiem. Następnie dopraw solą i pieprzem. Na środku umieść warzywną mieszankę z patelni i zwiń w roladkę.
  4. Obwiń każdą roladkę plastrami szynki parmeńskiej i podsmaż na patelni z każdej strony. Po czym wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie możesz przygotować surówkę. Do pokrojenia warzyw użyj ponownie zoodlera. Następie umieść je w miseczce, dodaj posiekany koperek, sól, pieprz i oliwę z oliwek. Na koniec dokładnie wymieszaj.
  6. To jednak nie koniec dobrych wiadomości. Przy pomocy zoodlera w mgnieniu oka przygotujesz również ziemniaczane spirale, które wystarczy potem usmażyć w głębokim oleju. Nie zapomnij doprawić ich solą.
  7. I to wszystko! Jak sama widzisz, przygotowanie pysznego obiadu nie musi być wcale nudne, trudne i czasochłonne.