Roladki faszerowane serem z zoodlowaną surówką

Roladki faszerowane serem z zoodlowaną surówką i pomysł na pyszny obiad już jest. Po prostu palce lizać!
Warzywa do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.
Zobacz także: Carbonara z zoodlowanej cukinii
Składniki:
Porcje szt.Roladki
- 100 g ser mozzarella
- 100 g ser cheddar
- 1/3 szkl. koperek posiekany
- 3 łyżki majonez
- 2 szt. filet z kurczaka
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
- kilka gałązek tymianek
- 6 ząbków czosnek z podziałem na 2 i 4 ząbki
- 2 łyżki oliwa z oliwek
Surówka
- 1 szt. biała rzodkiew
- 1-2 szt. marchewki
- 1-2 szt. jabłka zielone
- 1/2 szt. cytryna sok
- 150 g jogurt naturalny
- 1 łyżka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 2 łyżki pietruszka posiekana
Sposób przygotowania:
- Zetrzyj na tarce mozzarellę i cheddar.
- Następnie połącz serową mieszankę z koperkiem, czosnkiem i majonezem. Dokładnie wymieszaj.
- Podziel filety z kurczaka na pól, po czym rozbij każdy element przy pomocy tłuczka. Dopraw mięso solą i pieprzem, po czym umieść na środku serową mieszankę i zwiń w roladkę.
- Przełóż roladki do formy do pieczenia, po czym dodaj do naczynia gałązki tymianku, oliwę z oliwek oraz ząbki czosnku. Teraz wstaw roladki do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie zoodluj białą rzodkiew, marchewki i jabłka.
- Następnie połącz je z sokiem z cytryny, jogurtem naturalnym, posiekaną pietruszką, solą i pieprzem.
- Upieczone roladki połącz z gotową surówką. Smacznego!
Komentarze