PrzepisDania główneRoladki faszerowane serem z zoodlowaną surówką

Roladki faszerowane serem z zoodlowaną surówką

Roladki faszerowane serem z zoodlowaną surówką
Pyszności
14.02.2021 17:00, aktualizacja: 16.02.2021 18:55

Roladki faszerowane serem z zoodlowaną surówką i pomysł na pyszny obiad już jest. Po prostu palce lizać!

Warzywa do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

Roladki

  1. 100 g ser mozzarella
  2. 100 g ser cheddar
  3. 1/3 szkl. koperek posiekany
  4. 3 łyżki majonez
  5. 2 szt. filet z kurczaka
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 1/3 łyżeczki pieprz
  8. kilka gałązek tymianek
  9. 6 ząbków czosnek z podziałem na 2 i 4 ząbki
  10. 2 łyżki oliwa z oliwek

Surówka

  1. 1 szt. biała rzodkiew
  2. 1-2 szt. marchewki
  3. 1-2 szt. jabłka zielone
  4. 1/2 szt. cytryna sok
  5. 150 g jogurt naturalny
  6. 1 łyżka sól
  7. 1 łyżeczka pieprz
  8. 2 łyżki pietruszka posiekana

Sposób przygotowania:

1. Zetrzyj na tarce mozzarellę i cheddar.

Obraz

2. Następnie połącz serową mieszankę z koperkiem, czosnkiem i majonezem. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Podziel filety z kurczaka na pól, po czym rozbij każdy element przy pomocy tłuczka. Dopraw mięso solą i pieprzem, po czym umieść na środku serową mieszankę i zwiń w roladkę.

Obraz

4. Przełóż roladki do formy do pieczenia, po czym dodaj do naczynia gałązki tymianku, oliwę z oliwek oraz ząbki czosnku. Teraz wstaw roladki do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

5. W międzyczasie zoodluj białą rzodkiew, marchewki i jabłka.

Obraz

6. Następnie połącz je z sokiem z cytryny, jogurtem naturalnym, posiekaną pietruszką, solą i pieprzem.

Obraz

7. Upieczone roladki połącz z gotową surówką. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także