Składniki | Sposób przygotowania Zetrzyj na tarce mozzarellę i cheddar. Następnie połącz serową mieszankę z koperkiem, czosnkiem i majonezem. Dokładnie wymieszaj. Podziel filety z kurczaka na pól, po czym rozbij każdy element przy pomocy tłuczka. Dopraw mięso solą i pieprzem, po czym umieść na środku serową mieszankę i zwiń w roladkę. Przełóż roladki do formy do pieczenia, po czym dodaj do naczynia gałązki tymianku, oliwę z oliwek oraz ząbki czosnku. Teraz wstaw roladki do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza). W międzyczasie zoodluj białą rzodkiew, marchewki i jabłka. Następnie połącz je z sokiem z cytryny, jogurtem naturalnym, posiekaną pietruszką, solą i pieprzem. Upieczone roladki połącz z gotową surówką. Smacznego! |