Roladki naleśnikowe z wędzonym łososiem

W tym artykule zobaczysz, jak przyrządzić pyszne roladki naleśnikowe z wędzonym łososiem, fetą, koperkiem, szczypiorkiem, rukolą i sałatą.
Składniki:
Porcje- 100 g ser feta
- 150 g serek śmietankowy
- 4 szt. naleśniki
- 200 g wędzony łosoś pokrojony w cienkie plastry
- koperek
- rukola
- szczypiorek posiekany
- sałata
- cytryna kawałki
Sposób przygotowania:
- W miseczce dobrze wymieszaj ze sobą ser feta i serek śmietankowy.
- Każdego naleśnika równomiernie nasmaruj mieszanką sera fety i serka śmietankowego. Na każdym z nich ułóż plastry wędzonego łososia, koperek, rukolę, szczypiorek i sałatę.
- Każdego naleśnika zawiń w rulon, a następnie pokrój na roladki.
- Gotowe roladki ułóż na talerzu. Przed podaniem skrop je z wierzchu cytryną.
- Smacznego!
Komentarze