in

Roladki obiadowe z kapustą

Oto pyszny pomysł na genialny obiad, który z pewnością zrobi na Was ogromne wrażenie. Ślinka cieknie od samego patrzenia 😋

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Panierka

Sposób przygotowania:

  1. Poszatkuj i ugotuj kapustę.
    Poszatkuj i ugotuj kapustę.
  2. Przygotuj mięso jak na zdjęciu poniżej.
    Przygotuj mięso jak na zdjęciu poniżej.
  3. Teraz czas na zrobienie farszu. W tym celu połącz ze sobą wcześniej przygotowaną kapustę, pomidory, koperek, czosnek i sól. Dokładnie wymieszaj.
    Teraz czas na zrobienie farszu. W tym celu połącz ze sobą wcześniej przygotowaną kapustę, pomidory, koperek, czosnek i sól. Dokładnie wymieszaj.
  4. Nafaszeruj każdy kawałek mięsa miksem i zwiń w roladkę.
    Nafaszeruj każdy kawałek mięsa miksem i zwiń w roladkę.
  5. W misce przygotuj panierkę, łącząc ze sobą mąkę, paprykę w proszku, pieprz i sól.
    W misce przygotuj panierkę, łącząc ze sobą mąkę, paprykę w proszku, pieprz i sól.
  6. Mięsne zawijańce usmaż na patelni.
    Mięsne zawijańce usmaż na patelni.
  7. Gotowe roladki możesz podać m.in. z ziemniakami.
    Gotowe roladki możesz podać m.in. z ziemniakami.